Nieuws

4
feb
2014
Dagboek van een DES-dochter
... en hoe ik ontsnapte uit de psychiatrie.
3
feb
2014
Sparen eileider bij buitenbaarmoederlijke zwangerschap is onnodig
Een eileidersparende operatie bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft geen voordeel boven een operatie waarbij de eileider wordt verwijderd. De eileidersparende operatie vergroot de kans op een toekomstige zwangerschap niet. Dit blijkt uit een artikel in The Lancet over onderzoek dat door het AMC is geleid en dat vandaag online wordt gepubliceerd.
28
nov
2013
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Annemarie Klanderman
“Ik ben een DES-dochter. En toen ik in Utrecht studeerde leek het me leuk en zinvol iets voor het DES Centrum te doen. Op een gegeven moment trok ik de stoute schoenen aan en stapte er naar binnen.”
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Annemarie Klanderman
20
nov
2013
Het DES Centrum feliciteert Pieter Van Regteren.
Advocaat mr. Van Regteren Altena is per 1 november benoemd tot deken van de orde van Amsterdamse advocaten. Pieter Van Regteren heeft het DES Centrum altijd juridisch bijgestaan en is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de schaderegeling voor DES-betrokkenen, het DES Fonds.
19
nov
2013
Een nieuwe uitkeringsregeling voor vroeggeboren kinderen van DES-dochters?
Het heeft lang geduurd, maar het ziet ernaar uit dat er een uitkeringsregeling komt voor prematuur geboren DES-kleinkinderen met problemen als gevolg van de vroeggeboorte. De betrokken partijen zijn het DES Centrum, de farmaceutische bedrijven die indertijd DES produceerden en hun verzekeraars. Deze partijen zijn het eens over de inhoud van de regeling. Toch duurt het nog een tijd voordat er ook echt uitkeringen aangevraagd kunnen worden.
6
nov
2013
Kwaliteitscriteria voor DES-dochters nu online
De afgelopen weken hebben we op social media regelmatig naar het screeningsprotocol voor DES-dochters én het screeningsprotocol voor medische professionals verwezen. En op deze website is er ook ruim aandacht voor. Aan het screeningsprotocol voor DES-dochters is nu een set van kwaliteitscriteria toegevoegd. Waarom deze kwaliteitscriteria? En hoe zijn ze tot stand gekomen?
31
okt
2013
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Marit Poulissen
Maria Zwart gaf het al aan in haar interview: het DES Centrum vangt werkzaamheden op met vrijwilligers en mensen uit het netwerk. Want het DES Centrum wil de projecten waarin het participeert goed voortzetten en afronden. Maar wie zijn dan die vrijwilligers? En wat drijft hen om zich als vrijwilliger in te zetten voor het DES Centrum?
Wie zijn de vrijwilligers van het DES Centrum? Marit Poulissen
30
okt
2013
In memoriam Professor Treffers
Op 21 oktober jl, is professor Pieter Eric Treffers overleden op 85-jarige leeftijd. Pieter Treffers was hoogleraar verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij stond bekend als een bescheiden, vriendelijk mens met een grote deskundigheid, en zo hebben we hem ook meegemaakt. Hij was groot voorstander van zo min mogelijk medische ingrijpen rond zwangerschap en bevalling.