Meldcentrum Gezondheidsklachten

Meldcentrum Gezondheidsklachten 

Hieronder zie je hoe je je gezondheidsklachten kunt melden. Het DES Centrum vindt het belangrijk om die te registreren bij DES-betrokkenen van alle generaties. Deze monitoring kan duidelijk maken of bepaalde gezondheidsklachten vaker voorkomen bij DES-betrokkenen dan bij anderen.

De Wetenschappelijke Advies Commissie van het DES Centrum bespreekt alle meldingen één keer per jaar. Zo nodig ondernemen de commissie en/of het DES Centrum op basis van deze meldingen actie, bijvoorbeeld richting medisch professionals. Als we dat doen, vertellen we je dat via de DES Flits: een nieuwsbrief waarop je je gratis kunt abonneren.

Des-moeders en -kinderen
Behoor je tot de eerste of tweede generatie DES-betrokkenen? Meld dan je gezondheidsklachten via het formulier van het Lareb Bijwerkingeninstituut. Wij werken sinds 2013 samen met Lareb, een gerenommeerde organisatie die de veiligheid bewaakt van het gebruik van geneesmiddelen.

Let op:
* De vragenlijst is digitaal en kost circa 15 minuten om in te vullen.
* Verplichte vragen zijn gemarkeerd met een sterretje. Deze kun je niet overslaan.
* Weet je het antwoord op een verplichte vraag niet? Maak dan een schatting.
* Bij drie vragen weten veel mensen niet wat ze in moeten vullen. Hieronder helpen we je:

  1. Vraag: Wat is de naam van het verdachte geneesmiddel? Vul in: DIETHYLSTILBESTROL. (Het woord verschijnt als keuzemogelijkheid als je de eerste drie letters hebt getypt.)
  2. Vraag: Wat is de startdatum van het geneesmiddel? Vul in: het jaar waarin de zwangerschap begon van degene die het middel toegediend kreeg.
  3. Vraag: Hoe gebruikt u het geneesmiddel? Selecteer als DES-moeder de manier waarop je het middel toegediend kreeg. Kies als DES-kind ‘andere toedieningsweg’ of ‘via placenta’.


Wil je nog iets weten over dit formulier of onze samenwerking met Lareb? Neem gerust contact met ons op!

Des-kleinkinderen
Behoor je tot de derde generatie DES-betrokkenen? Vul dan onderstaand formulier in om jouw gezondheidsklachten te melden. Op deze melding is ons privacybeleid van toepassing. Vragen over het formulier? Je kunt ons altijd bellen of mailen.


Vernieuw code » als u de tekst niet kunt lezen

* Deze velden zijn verplicht