Nieuws

30
okt
2013

In memoriam Professor Treffers

Op 21 oktober jl, is professor Pieter Eric Treffers overleden op 85-jarige leeftijd. Pieter Treffers was hoogleraar verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij stond bekend als een bescheiden, vriendelijk mens met een grote deskundigheid, en zo hebben we hem ook meegemaakt. Hij was groot voorstander van zo min mogelijk medische ingrijpen rond zwangerschap en bevalling.

Vanuit die visie was hij ook nauw betrokken bij DES-dochters en het drama van het DES-hormoon. In 1993 heeft hij mede aan de wieg gestaan van de Wetenschappelijke Adviescommissie van het DES Centrum; hij is tot 2006 daarvan voorzitter geweest. In 2001 schreef hij, samen met dr. Hanselaar, professor Helmerhorst, professor Van Leeuwen en het DES Centrum, een overzichtsartikel van de DES-gevolgen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Zaterdag 26 oktober is met een ingetogen dankdienst en warme woorden afscheid van hem genomen. Het DES Centrum is dankbaar voor zijn steun en betrokkenheid en wenst de familie veel sterkte.