Nieuws

15
dec
2022

Tip voor de winterdip

Tip voor de winterdip

Heb je moeite met de donkere dagen rond Kerst? Misschien kun je iets met één van onderstaande tips.

Om te beginnen is het goed om voor ogen te houden wat Johan Cruyff zei: “Om je gelukkig te voelen moet je dingen doen waar je gelukkig van wordt.” Weet je zo gauw niets te bedenken, misschien is dan één van onderstaande ideeën iets voor jou.

Pak een project op
Je hebt vast nog wel projecten op je lijstje staan. Nu is een goede tijd om daaraan te beginnen. Bijvoorbeeld: 

- Ruim je kledingkast op
- Maak een fotoalbum van die heerlijke vakantie
- Sorteer je boekenkast
- Geef je op voor een cursus die je altijd al hebt willen doen

Boek alvast je zomervakantie
De zomervakantie lijkt in deze donkere dagen al zo lang geleden. Verdiep je daarom vast in je volgende vakantiebestemming. Foto’s kijken van zon, zee en strand geeft je direct een positief gevoel. Ga je liever naar de bergen op vakantie of maak je graag een stedentrip? Loop langs het reisbureau voor nieuwe ideeën of zoek op internet naar mooie bestemmingen.

Slik vitamine D
Weinig licht kan een tekort aan vitamine D veroorzaken. Daardoor kun je je lusteloos en moe voelen. Door het dagelijks slikken van een vitamine D tabletje kun je je beter gaan voelen.

Ga lekker koken
Voeding kan een grote invloed hebben op je humeur en welbevinden. Nu is het tijd om nieuwe recepten te proberen. Gerechten met groenten, vitaminen en gezonde vetten zijn een goed idee. Maak een kom verse soep of bereid een vis. Of maak je favoriete zomergerecht en zet daarbij zomerse muziek op. Gegarandeerd dat je humeur verbetert!

Doe iets creatiefs
Ben je graag creatief bezig maar gun je jezelf daarvoor geen tijd? Maak er nu ruimte voor. Volg een tutorial op Youtube of geef je op voor een cursus in het buurthuis. En wees niet te streng voor jezelf. Het gaat er niet om of je ergens goed in bent maar om hoeveel plezier je eruit haalt door het simpelweg te doen.

Neem vakantie van social media en de waan van de dag
Altijd maar online en bereikbaar zijn kan veel onrust veroorzaken. De onwaarschijnlijk grote hoeveelheid filmpjes en foto's op Instagram kunnen ook wel even wachten. Mensen die minderen in social media gebruik geven aan dat ze blij zijn om meer tijd te hebben voor andere zaken. Even langsgaan bij een vriendin, of het lezen van een ontspannend boek. En het volgen van het wereldnieuws is iets anders dan dagelijks meerdere keren de nieuwssites openen. Lees de koppen van de artikelen en kies er één uit dat je verder wilt lezen. Laat de overige zaken voor wat ze zijn. 

Ga sporten
Om fysiek bezig te zijn hoef je niet per se naar een sportschool. Wandelen is ook sportief. Denk je nou: helemaal geen zin om naar buiten te gaan in die kou, ga dan op zoek naar een Youtubekanaal waarop oefeningen worden voorgedaan die je in je huiskamer kunt doen. Je voelt je altijd beter als je gesport hebt, sporten geeft energie en het maakt dat je je beter over jezelf voelt.

Help een ander
Er voor een ander zijn geeft ook positieve energie. Je bent niet de enige die last heeft van deze donkere dagen. Geef iemand aandacht die daaraan behoefte heeft of stuur een lief kaartje. Dan voel je jezelf ook beter.

Veel succes en plezier!