Nieuws

14
nov
2022

Wees voorzichtig met budgetpolis

Wees voorzichtig met budgetpolis

Mocht je binnenkort overstappen naar een andere zorgverzekeraar, wees dan voorzichtig als je gaat voor een budgetpolis. De kans bestaat namelijk dat je in ziekenhuizen (een deel van) de zorg niet vergoed krijgt en je zelf honderden euro's moet betalen.

De rechter deed onlangs uitspraak in een rechtszaak die was aangespannen door het Jeroen Bosch ziekenhuis tegen een patiënte. De vrouw had een zorgpolis bij Zekur. Die zorgverzekeraar was door het ziekenhuis niet gecontracteerd, wat betekent dat mensen met deze polis hun behandeling zelf moeten betalen. Dit staat te lezen op de website van het ziekenhuis en wordt ook vóór aanvang van de behandeling aan patiënten verteld.

Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland, zegt hierover: "Mensen moeten echt goed nadenken voor ze een budgetpolis nemen. En als je zo'n polis hebt zoek dan goed uit of het ziekenhuis of de arts of andere zorgverlener bij wie je een behandeling wilt gaan doen wel een contract heeft met jouw verzekeraar. Want voor je het weet loop je tegen hele hoge kosten op. Dat is triest en dat willen we graag voorkomen."