Nieuws

8
okt
2020

"Het is belangrijk dat de kennis over DES levend blijft"

Dit jaar is Marjet Korf toegetreden tot het bestuur van het DES Centrum. Hieronder stelt zij zich aan je voor.

"Van kinds af aan weet ik dat ik DES-dochter ben. Toen halverwege de jaren 70 de schadelijke gevolgen van DES bekend werden, kreeg mijn moeder bericht van de huisarts die haar destijds dit middel had voorgeschreven. Een heftige boodschap, maar wat prima dat deze arts de verantwoordelijkheid nam om zijn patiënten hierover zelf te informeren! 

Toen het DES Centrum werd opgericht, meldde mijn vader mij hier aan. Als tiener en twintiger wilde ik zo weinig mogelijk te maken hebben met DES: al die nare verhalen, daar bleef ik het liefst ver van. In de dertig aanbeland, bleek dat het krijgen van kinderen voor mij niet vanzelfsprekend was. Maar uiteindelijk prijs ik me gelukkig met twee prachtige kinderen, inmiddels tieners. 

Ik realiseer me goed dat dit geluk niet voor alle DES-betrokkenen is weggelegd. Het is dan ook belangrijk dat de kennis over DES levend blijft en dat er onderzoek gedaan wordt naar eventuele gevolgen voor de volgende generaties. En daar wil ik me als bestuurslid van het DES Centrum hard voor maken. 

Ook in het dagelijks leven houd ik me bezig met belangenbehartiging, dat doe ik voor mijn werk bij Natuurmonumenten."