Nieuws

21
dec
2016

Emeritaat Prof. Verheijen

Emeritaat Prof. Verheijen

Op 16 december nam prof. René Verheijen afscheid als hoogleraar Gynaecologische Oncologie aan het UMC Utrecht Cancer Center. René Verheijen heeft in zijn loopbaan veel aandacht gehad voor DES-dochters.

In zijn afscheidsrede liet prof. Verheijen onder meer zien dat technologische ontwikkelingen verbluffend snel zijn gegaan, maar dat medische ontwikkelingen daar soms bij achterblijven. Met name op het gebied van eierstokkanker en baarmoederhalskanker worden bepaalde ingrepen nog op dezelfde manier uitgevoerd als een paar decennia geleden. 

René Verheijen heeft als gynaecoloog in de loop der jaren vele DES-dochters gezien. Hij is daarnaast voorzitter van de Wetenschappelijke Commissie van het DES Centrum. René is altijd zeer betrokken geweest bij de "DES-zaak" en heeft steeds oog gehad voor de specifieke DES-problematiek. In de afgelopen periode heeft hij zich nog bezig gehouden met de nieuwe richtlijn bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en hoe het onderzoek voor de DES-dochters daarin geregeld zou moeten worden. 

Het DES Centrum was bij het afscheid ruim vertegenwoordigd. Bestuursleden, medewerker en oud-medewerkers wilden René persoonlijk een mooie toekomst wensen. 

Gelukkig mogen wij prof. Verheijen nog vragen stellen over DES en blijft hij nog even verbonden aan onze Wetenschappelijke Commissie. Samen met hem gaan wij op zoek naar een opvolger.