Nieuws

23
apr
2015

"Aan die voorvechtersrol wil ik bijdragen"

In februari j.l. is Ad Warnar afgetreden als bestuurslid van het DES Centrum. Ad heeft zich vier jaar intensief als bestuurslid voor het DES Centrum ingezet en wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar!
Zijn plaats in het bestuur is ingenomen door Irene Goes. Zij stelt zich graag aan je voor.

"Ik ben Irene Goes, geboren in 1970. Vanaf mijn 15e weet ik dat ik DES-dochter ben, en in de 30 jaar die er voorbij zijn heb ik een dik medisch dossier opgebouwd, rond de nadelige gevolgen van het hormoon. Ik kan niet tellen hoe vaak ik naar het ziekenhuis ben geweest, voor onderzoeken, ingrepen en vruchtbaarheidsbehandelingen. Nu ik 45 ben, heb ik het boek gesloten. Zelfs met het feit dat ik geen kinderen heb gekregen, heb ik nu vrede.

Zo kwam ik op het punt dat ik graag voor anderen wil doen wat het DES-centrum voor mij heeft gedaan. Toen ik er zelf niet toe in staat was, hebben de medewerkers en vrijwilligers gezorgd dat ik belangrijke informatie kreeg die relevant was voor mijn gezondheid. Ze hebben gevochten voor een vergoeding vanuit de farmaceutische industrie. Een soort genoegdoening. Aan die voorvechtersrol wil ik nu bijdragen.

Ik kom uit de tv-journalistiek, met een achtergrond in PR, internet, tekst & taal. Mijn media-ervaring is een prima aanvulling op de expertise van de overige bestuursleden - allemaal fantastische, betrokken dames, overigens. De eerste bestuursvergaderingen waren inspirerend.

De meeste DES-dochters zijn nu in hun 4e decennium of ouder. Dat betekent niet dat het voor hen 'voorbij' is; onderzoek naar mogelijke gevolgen voor 3e en 4e generatie blijft keihard nodig. En de energie die nodig is om daarvoor te zorgen, en die kennis te delen met alle DES-betrokkenen, die is ruim aanwezig bij dit hernieuwde bestuur."