Nieuws

10
apr
2014

DES in de pers

DES in de pers

DES-dochters verdienen nog volop aandacht.
Onder deze titel schreven Maria Zwart van het DES Centrum en Marèl Segers  van de VSOP een artikel voor het tijdschrift Medisch Contact. Hierin vertellen zij over het nieuwe screeningsprotocol voor DES-dochters. 
De kern van dit nieuwe protocol is dat onderscheid wordt gemaakt tussen DES-dochters met en zonder klachten. Vrouwen met klachten komen of blijven onder controle bij de gynaecoloog. Veel DES-dochters hebben echter geen klachten en voor hen wordt nu een tweejaarlijkse screening door de huisarts geadviseerd. 
In het protocol wordt verder expliciet genoemd dat het voor een DES-dochter belangrijk kan zijn om tijdens het screeningsconsult tijd in te ruimen voor counseling.
Daarnaast heeft het DES Centrum samen met de VSOP kwaliteitscriteria opgesteld met betrekking tot de zorg en aandacht rondom het screeningsprotocol.

Ook het blad De Doktersassistent heeft het artikel met deze inhoud geplaatst. Het DES Centrum is blij dat vanuit de medische wereld nog altijd aandacht is voor DES en de gevolgen ervan. Wat dat betreft zegt het bijschrift bij het artikel in De Doktersassistent genoeg: "Nog steeds actueel".

Klik hier om het artikel in Medisch Contact te bekijken.