Uitkering aanvragen

Om een aanvraag te kunnen starten moet u aangemeld zijn bij het DES Fonds.
Na aanmelden ontvangt u een DES Fonds registratienummer en een wachtwoord. Beide heeft u nodig om verder te kunnen gaan met uw aanvraag, dus bewaar deze goed!! U kunt zich aanmelden via het DES Fonds of schriftelijk met een aanmeldingsformulier.

Aanvraag starten
Zodra u een DES Fonds registratienummer hebt, kunt u de aanvraag starten.
Op basis van uw aanmelding krijgt u de aanvraagset aangeboden die past bij de hoogste categorie die u zelf hebt opgegeven.

U kunt de aanvraag indienen via internet (website DES Fonds ; inloggen op Mijn DES Fonds) of schriftelijk met de voor u geschikte aanvraagset.

De aanvraag bestaat uit 2 stappen:
Stap 1. Invullen van de aanvraagset
Stap 2. Verzamelen van benodigde bewijsdocumenten.
Wanneer de aanvraagset en alle benodigde bewijsdocumenten zijn ontvangen bij het DES Fonds, start de beoordeling.

Voor meer informatie over bewijsdocumenten, ga naar bewijsdocumenten en medische dossiers.

Sluiting aanvraagtermijn
In de regeling is bepaald dat u de aanvraag moet indienen binnen één jaar nadat de diagnose van de aandoening is gesteld.
Als u binnen die termijn niet bekend kon zijn met het DES Fonds (bijvoorbeeld door verblijf in het buitenland), dan kunt u alsnog proberen een uitkering aan te vragen. U dient dan duidelijk te motiveren waarom u niet eerder een aanvraag kon indienen.

Later een nieuwe aandoening
Als u in de toekomst een aandoening krijgt waarvoor een hogere uitkering geldt dan de uitkering die u heeft ontvangen, kunt u een aanvullende uitkering aanvragen. Het bedrag van de eerdere uitkering wordt dan in mindering gebracht op het bedrag van de uitkering uit de hogere categorie. U dient zich daarvoor opnieuw aan te melden.

Meer informatie over de uitkeringsregeling kunt u vinden op de website van het DES Fonds.

 • 1 reactie zelf reageren > toon reactie >
  • 16-03-2015

   ik ben geboren in 1961ik heb me ooit aangemeld bij het desfonds,wil graag weten of ik nog geregistreerd sta .en wat te doen nu . Er is nooit uitgekeerd aan mij .

   Ajc van wanrooij
  Reageer ook