Voor wie?

Het DES Fonds is bedoeld om uitkeringen te doen aan DES-moeders die tijdens hun zwangerschap DES gebruikten en aan de dochters en zonen uit die zwangerschappen. Deze vrouwen en mannen kunnen in aanmerking komen voor een uitkering, wanneer zij aandoeningen hebben die aan gebruik van DES tijdens de zwangerschap gerelateerd kunnen worden. Farmaceutische bedrijven en verzekeraars hebben, na onderhandelingen met het DES Centrum, voor dit Fonds een bedrag van 38 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Voor het doen van uitkeringen is door partijen een zogenaamde collectieve regeling opgesteld. Deze regeling is geldig voor alle DES-betrokkenen in Nederland die voldoen aan de voorwaarden die in de overeenkomst zijn vastgelegd. De regeling is gemaakt om DES-betrokkenen zekerheid te geven over een uitkering. Hiermee is voorkomen dat zij zelf een jarenlange kostbare juridische procedure moeten voeren waarvan de uitkomst onzeker is.

Er zijn uitkeringen mogelijk voor DES-moeders, DES-dochters en DES-zonen.
Een DES-moeder, DES-dochter of DES-zoon kan in aanmerking komen voor een uitkering indien:

 • de moeder vóór 1977 DES heeft gebruikt tijdens de zwangerschap (van de DES-dochter of DES-zoon)
 • terwijl zij in Nederland haar woon- of verblijfplaats had
 • en in Nederland het DES-preparaat verkreeg.

 • 2 reacties zelf reageren > toon reacties >
  • 07-05-2014

   Wat met de mensen in belgie die dat hebben

   Van ranst
  • 02-07-2013

   geachte h,/v ik ben een DES-moeder van mijn zoon nu is mijn vraag staat hij ook geregisteerd bij DES of moet hij dat zelf doorgeven als er wat met zijn mannelijkheid aan de hand zou zijn zijn naam is christian maas geb. 16- 05 - 1970 met vriendelijke groet mevr d maas mjn lidnuummer is 32090

   mevr d maas -suurmond
  Reageer ook