Arts en DES Fonds

Op 14 maart 2007 is het DES Fonds definitief van start gegaan. Dat betekent dat DES-betrokkenen met bepaalde aandoeningen een uitkering kunnen aanvragen. Zij moeten daartoe bewijsmateriaal verzamelen, in veel gevallen uit hun medisch dossier.

Wat is het DES Fonds?

Farmaceutische bedrijven en verzekeraars hebben, na onderhandelingen met het DES Centrum, voor het DES Fonds een bedrag van 38 miljoen euro beschikbaar gesteld.Het DES Fonds is bedoeld om uitkeringen te doen aan:
DES-moeders die tijdens hun zwangerschap DES gebruikten en de dochters en zonen uit die zwangerschappen.

Deze vrouwen en mannen kunnen in aanmerking komen voor een uitkering, wanneer zij aandoeningen hebben die gerelateerd worden aan gebruik van DES tijdens de zwangerschap.

Op 16 maart 2015 is de DES Fonds Vroeggeboorteregeling van start gegaan. Deze regeling is bedoeld voor te vroeg geboren kinderen van DES-dochters die door deze vroeggeboorte blijvende schade hebben opgelopen. 

Als u wilt weten hoe een aanvraag ingediend kan worden en welke rol u als medische professional in het proces heeft kijk dan verder op:
aanvragen van een uitkering  
de rol van de medische professional

 • 2 reacties zelf reageren > toon reacties >
  • 02-04-2019

   Mijn moeder heeft het des hormoon gebruikt na veel miskramen oorlogstijd zijzelf is enorm dik geworden door dit hormoon ineens mijn broer heeft hetnet gered bij geboorte en heeft n angsttrauma levenslang gehad ikzelf ben overduidelijk desdochter heftige witte vloed tot 30 jaar, erge menstruatie pijnen,gekantelde baarmoeder,hanekam, miskraam en vroeggeboorte later kon geen sex meer hebben vanwege ernstige vernouwing schede en pijn daarbij,daarna grote cyste borst en daarna vaginakanker. Toch blijft de laatste behandelend arts het geen des noemen en zie dat veel vrouwen dit meemaken.wat is de relatie tussen dat je als des dochter recht hebt op n uitkering en dat artsen dit ontkennen. Mijn moeder is toen ik jong was overleden en heb geen bewijs haar arts was ook al oud indertijd. Vraag ook ik heb ADD en denk nu is er verband hiermee ooit onderzocht ook, ook ik heb n angststoornis ontwikkeld vanaf geboorte met veel depressie zoook mijn broer.

   Loes
  • 16-03-2015

   Ik heb tijdens 2 zwangerschappen DES gebruikt. De dochter die geboren werd uit de eerste zwangerschap met DES gebruik is op 48jarige leeftijd gestorven aan blaaskanker. Kan dit van de DES zijn?

   J.M.L. Bosman-Groenendijk
  Reageer ook